JКP Šumadija Кragujevac tradicionalno i ove godine, u saradnji sa partnerima obeležilo je 24. maj – Evropski dan parkova. Zajedno sa učenicima ekološke sekcije Osnovne škole „Đura Jakšić” i predstavnicima grada Кragujevca, a uz podršku Auto servisa „AM Sport“, danas smo u parku na Brionima zamenili i ofarbali štafne na klupama, očistili park od sitnog komunalnog otpada i oplemenili prostor sadnicama četinara.


Zadovoljstvo mi je da učestvujem u akciji sa JКP Šumadija i učenicima OŠ „Đura Jakšić“ i da naš Pivarski skver učinimo još boljim i lepšim. Grad Кragujevac je na ovom prostoru pre godinu dana u potpunosti rekonstruisao i sredio otvoren teren za male sportove i dečije igralište, a sada uz pomoć dobrih ljudi i JКP Šumadija izvodimo radove na izgradnji nove mini teretane na otvorenom. Ovo je najbolji način da edukujemo decu o tome koliko je važno da čuvaju prirodu i svoj kraj, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.


Evropski dan parkova je značajan datum koji obeležavamo svake godine. Cilj nam je da zajedno sa odgovornim pojedincima i kompanijama kroz ovakve akcije uradimo nešto lepo i korisno za lokalnu zajednicu i da podignemo svest o važnosti očuvanja zelenih površina, pre svega parkova kao zelenih oaza u urbanim sredinama. Danas su nam pomogli đaci i predstavnici Grada da uredimo park na Brionima kako bi deca iz ovog naselja imala lepši ambijent za igru, rekla je Кatarina Đoković, predstavnik JКP Šumadija Кragujevac.

Današnju akciju su podržali brojni sponzori (AM Sport, Кrle canline, GML inženjering, Insignia doo i Buregdžinica 138) koji su obezbedili sredstva za izgradnju mini teretane na otvorenom za vežbu i rekreaciju.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *