Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu najavila je da će  grad oformiti radno telo za prevenciju maloletničke delikvencije i vršnjačkog nasilja.

Mi ćemo se isključivo baviti prevencijom, razvijanjem intersektorske saradnje i pisanjem procedura i protokola koje se odnose na to na koji način ćemo sarađivati i razmenjivati informacije. Želja nam je da svako od profesionalaca iz sistema i civilnog sektora da maksimalni doprinos. Od samog početka, rađanja, vaspitavanja dece, do završetka školovanja, da propratimo čitav taj period rasta i razvoja i da prepoznamo bilo kakav problem u pravom trenutku i da odreagujemo na pravi način. Da pomognemo porodici, da joj olakšamo, da se ona vrati onom tradicionalnom duhu, načinu vaspitanja koji se bazira na poverenju, povezanosti, odgovornosti i razvijanju dobrih i kvalitetnih ljudi i dobrih i kvalitetnih odnosa u porodici , rekla  je Damnjanović.

Nakon potpisivanja sporazuma, Igor Jurić, direktor Centar za nestalu i zlostavljanu decu održao je predavanje o bezbednosti dece na internetu učenicima šest i sedmog razreda kragujevačkih osnovnih škola u sali Skupštine grada.

Kada govorimo o ovoj temi, ali i o nestancima dece i o trgovini ljudima, internet je mesto gde najčešće kreće razgovor i gde počinje manipulacija same žrtve. Zbog toga je važno da ih upoznajemo sa stvarima koje su njima izuzetno dostupne, a sa druge strane izuzetno opasne , kazao je Jurić.