U okviru ulaganja u amaterski sport u Kragujevcu, još jedan fudbalski klub dobio je vrednu sportsku opremu. Reč je o Fudbalskom klubu Maršić.

Ovo je osmi klub kome je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, uručio lopte i dresove.

-Ovo je klub sa dugom tradicijom i jedan od amaterskih klubova koji ima veliki uticaj na čitavo naselje. Želim da ovakva vrsta pomoći amaterskim klubovima postane dobra praksa i jedan od načina na koji će grad pokazivati brigu o amaterskom sportu. Amaterski fudbal je dugi niz godina finansiran od strane Fudbalskog saveza Kragujevca koji u potpunosti finansira Grad Kragujevac, tako da je ta pomoć dugogodišnja i kontinuirana. Za nabavku opreme za osam fudbalskih klubova opredeljeno je oko pola miliona dinara, ta oprema je podeljena, a namera nam je da sa ovom praksom nastavimo i nadalje – kazao je Stevović.

Oprema koju su dobili fudbalski klubova nižih liga je kvalitetna i svakako će im koristiti za takmičarske, ali i prijateljske i pripremne utakmice.

Saša Simić, član uprave FK Maršić zahvalio se u ime kluba na vrednom poklonu koji im u ovom trenutku puno znači.

Fudbalski klub Maršić je klub sa tradicijom dugom skoro jedan vek. Stabilan je član Prve gradske lige, ali se u klubu ne zadovoljavaju time jer su ambicije usmerene na ulazak u Šumadijsku zonu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *