Radnici Zastava oružja danas organizuju jednosatni štrajk upozorenja zbog, kako stoji u njihovom saopštenju, nezakonitog postupanja Nadzornog odbora.

“Već je osmi dan kako Nadzorni odbor odbija da izabere generalnog direktora zbog čega je blokiran rad fabrike. Ugovori za nabavku resursa i prodaju oružja se ne potpisuju, 15 radnika će ostati bez posla jer se ugovori o radu ne produžuju, radnici ne mogu da odu u penziju, a isplata akontacije 5.januara je potpuno neizvesna”, kažu u Sindikalnoj organizaciji Zastava oružja.

Oružari u štrajku traže hitno postavljanje generalnog direktora i smenu pukovnika Ivice Marjanovića, predsednika Nadzornog odbora.
“Nadzorni odbor na čelu sa Marjanovićem godinama se bavi perifernim stvarima dok su poslovi od strateškog značaja u potpuno drugom planu. Ovakvo ponašanje dovelo je to toga da je fabrika od 2017.godine zadužena za oko 60 miliona evra”, kažu iz štrajkačkog odbora.

Najavljuju i da će se obratiti poslanicima Narodne skupštine kako bi sačuvali fabriku koja sledeće godine slavi 170 godina postojanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *