Od prvog radnog dana 2023. godine, tačnije od 4. januara, građani mogu da se prijave za novu rundu državne pomoći, najavljuju iz Ministarstva turizma.

Predviđeno je čak 100.000 vaučera od po 5.000 dinara, a uslovi za ostvarivanja ovog prava su nepromenjeni.
Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, oni sa pravom na negu drugog lica, radno angažovani čiji prihodi ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.
“Prijava vlasnika smeštajnih kapaciteta koji žele da ugoste turiste je počela 20. decembra i do sada je prijavljeno 2.623 vlasnika ugostiteljskih objekata”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu turizma Uroš Kandić.
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, kojom je za 2023. godinu obezbeđeno 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana.
Prema podacima Ministarstva turizma građani su i ove godine za odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju. Veliko interesovanje vlada i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare i Kopaonik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *