Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Kragujevcu oglasio se video saopštenjem u kojem iznosi kratku analizu lokalne privrede i ekonomije, socijalni status zajednice i poziva građane da se okrenu kupovini domaćih proizvoda.
Nada Petrović iz ovog odbora u videu podseća na situaciju oko Fijata i kaže da je ova fabrika budila nadu ne samo Kragujevčanima već i čitavoj Šumadiji.
“Više od milijardu evra država i poreski obveznici donirali su italijanskom investitoru na osnovu čega smo stekli udeo u vlasništvu Fijata od 33 procenta. Danas je Fijat na kolenima – pred gašenjem. I pored vlasničkog udela u proteklih deset godina Vlada Republike Srbije, državni službenici, direktori javnih preduzeća kupili su više hiljada komada automobila marke Škoda, Audi i Mercedes umesto da kupuju Fijatove automobile”, konstatuje Petrovićeva i dodaje da ovakvim “bahatim” i “nedomaćinskim” odnosom prema novcu poreskih obveznika i građana Srbije vlast je stavila katanac na Fijat.
“Srpski pokret Dveri zalaže se za kupovinu domaćih, ne samo industrijskih već i prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Ulaganje u domaće je vrhunac patriotizma i ekonomskog suvereniteta. Kupujemo domaće i obezbedimo sigurnost za sve”, pozivaju u GrO Dveri u Kragujevcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *