Kompanija Wacker Neuson Kragujevac i Samostalni sindikat metalaca Srbije „Wacker Neuson“ potpisali su u novoizgrađenom prostoru fabrike prvi kolektivni ugovor na tri godine, a koji počinje da važi 1. januara 2023. godine.

Kolektivni ugovor su u prisustvu državnog sekretara Miomira Đorđevića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Radomira Erića člana Gradskog veća za privredu, Zorana Markovića predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije i zaposlenih, potpisali direktori kompanije Wacker Neuson Dragan Lukić i Branko Ilić i predsednik Sindikalne organizacije SSMS Wacker Neuson Marko Minić.

Zaposlenima su kolektivnim ugovorom regulisani godišnji odmori, plaćena odsustva ali i povećanje primanja kroz topli obrok i regres, rekao je Minić i dodao da su definisana i druga prava kojima se zaposlenima garantuje stabilnost u kompaniji. On je kazao da je ovo prvi kolektivni ugovor koji se potpisuje posle 15 godina koliko Wacker Neuson posluje u Kragujevcu i izrazio nadu da neće biti i poslednji.

U godini u kojoj kompanija Wacker Neuson Kragujevac obeležava 15 godina poslovanja u Srbiji, realizuje se investicija u novi proizvodni pogon, koja samo u 2022. iznosi oko 23 miliona evra. Potpisivanjem kolektivnog ugovora napravljen je i značajan korak koji osigurava status i povoljnije uslove rada za zaposlene, a želja kompanije je da bude primer svim poslodavcima u regionu i u Srbiji u pogledu poštovanja zaposlenih, njihovih prava i potreba.

Na ovaj način, ističu u kompaniji Wacker Neuson dodatno obezbeđuje ostvarenje svoje dugoročne strategije razvoja i održivog poslovanja u Kragujevcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *