Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je čestitao učesnicima vežbe i ocenio visok nivo spremnosti i kapaciteta pripadnika Uprave za vanredne situacije i svih spasilačkih službi.

Kroz ove vežbe pokazuju da su dobro uvežbani i spremni da odgovore u kritičnim situacijama koristeći i primenjujući i deo opreme koju je grad donirao Sektoru za vanredne situacije kao što je kvad, dron novije generacije sa termalnom kamerom i alpinistička oprema. Reč je o opremi koja omogućava spasiocima da budu bezbedniji ali i efikasniji, da bolje odgovore na vanredne situacije i to je samo jedan od načina da im pokažemo zahvalnost za opasan i odgovoran posao, kazao je gradonačelnik Dašić a sugrađanima poručio da su bezbedni.

Vežba je ocenjena desetkom i smatram da ovakve vežbe treba da primenjujemo na svim važnim objektima, rekao  je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije. Plan rada Uprave za vanredne situacije odobren od Ministarstva unutrašnjih poslova podrazumeva od četiri do šest vežbi godišnje i od dve do četiri na manjim područnim jedinicama.

Vežbe realizujemo na različitim objektima i terenima upravo zbog toga da bismo u slučaju elementarne nepogode bili upoznati i što spremnije delovali – kazao je načelnik Kočović.