U znak podrške 23-ogodišnjem pijanisti izraelsko-srpskog porekla Alonu Ohelu, u Кragujevcu je, organizovana manifestacija „Alonov žuti klavir“.

Svirajući na klaviru, Кragujevčani i mladi talenti Muzičke škole su iskazali svoju solidarnost i pružili podršku mladiću koga su članovi Hamasa oteli na muzičkom festivalu Nova u Izraelu, 7. oktobra 2023. godine.

Muzičku instalaciju – postavljanje Alonovog žutog klavira u javnom prostoru u brojnim gradovima širom sveta – osmislila je porodica Ohel, a Alonova majka Idit se nada da će „muzika žutog klavira stići do njenog sina i 134 talaca, nedužnih civila, koji su još uvek zarobljeni u tunelima Gaze, pružiti im utehu i dati snagu da izdrže.“

Кragujevčani su još jednom iskazali solidarnost sa ugroženima i bili deo ovog emotivnog događaja. Svirali svoje omiljene numere simboličnom Alonovom žutom klaviru i slušali druge izvođače.

Ambasador Izraela, Jahel Vilan je izrazio zahvalnost u ime države Izrael, uz napomenu da se svakom novom manifestacijom u mestima širom Srbije, Alonu, nedužnim civilima i njihovim porodicama šalje poruka da nisu sami.

Manifestaciju su u Кragujevcu organizovali Ambasada Izraela u Srbiji i Udruženje srpsko-izraelskog prijateljstva „Ahava“.

Кlavir izraelsko-srpskog državljanina Alona Ohela prvo je postavljen u centru Tel Aviva, nedavno je ovaj Alonov omiljeni instrument bio postavljen u Novom Sadu, grada iz koga potiče porodica Ohel, nakon čega je „žuti Alonov klavir“ stigao u Кragujevac.

Izvor: RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *