Javni poziv za građane Kragujevca nije završen, prijave će se primati sve dok ima sredstava, a sledeće godine ćemo raspisati novi, naglasio je Nikola Dašić. U ovoj godini Ministarstvo rudarstva i energetike je učestvovalo sa 30, a Grad Kragujevac sa 20 miliona dinara i urađeno je koliko u prethodne tri. To znači da vraćamo energetsku efikasnost u naše kuće i objekte, pomažemo stanovništvu da zamene stolariju, izolacione materijale, kotlove, uvedu solarne panele i sve ostalo što je, ne samo sa ekonomskog aspekta bitno za njih, već i sa aspekta zaštite životne sredine i uštede energenata za nas kao društvo, istakao je Dašić i poručio da će sredstva i ubuduće povećavati.

Inače, nakon dodele ugovora, ministarka Đedović Handanović je obišla selo Donja Sabanta gde su započeti radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Za rešavanje višedecenijskog problema elektrifikacije ovog sela Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo je 35 miliona dinara.

Na tribini o energetskoj efikasnosti koja se održava u prostorijama BIC-a, građani imaju priliku da kroz neposredni razgovor sa saradnicima ministarke dobiju pojašnjenja vezana za proceduru subvencionisanja.