Službe JКP Šumadija Кragujevac angažovane su na otklanjanju komunalnih problema nastalih usled nevremena i jake oluje koja je sinoć zahvatila Кragujevac.

Usled jakog vetra oštećeno je i naplatno mesto na zatvorenom parkiralištu u Lepeničkom bulevaru, a oboren je i veći broj stabala usled čega je došlo do oštećenja vozila.

Po nalogu Štaba za vanredne situacije, Кomunalne inspekcije i na osnovu prijava građana ekipe Sektora zelenila su još u toku noći započele sa raščišćavanjem na više lokacija u gradu kako bi se šteta sanirala u što kraćem roku i omogućilo normalno funkcionisanje.

U pojedinim delovima grada palo drveće je blokiralo saobraćajnice, a najveća šteta je u Sušici, Palilulama, Bagremaru, Velikom parku i Lepeničkom bulevaru.
Pod naletom jakog vetra došlo je do prekida u napajanju električne energije u naseljima Petrovac, Stragari, Grošnici i Dragobraći, kao i radu vertikalne saobraćajne signalizacije, pa je Sektor signalizacije i javne rasvete angažovan na otklanjanju kvara kako bi se normalizovalo funkcionisanje.


Metereolozi su i za danas najavili obilne padavine, pa će sve ekipe JКP Šumadija Кragujevac biti angažovane i u pripravnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *