Nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije u Opštini Aranađelovac zbog obilnih padavina, proglašena je vanredna situacija na teritoriji cele opštine.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 11 osoba u Darosavi – potez ka Lazarevcu i tri osobe u selu Tulež.

Nakritičnije je u selima Darosava, Tulež, Bukoviku i Banji. Ekipe javnih komunalnih preduzeća i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade su na terenu, vrše evakuaciju građana, crpe vodu iz poplavljenih objekata i popravljaju nekategorisane puteve.

Vanredna situacija proglašena je i u Opštini Rača. U ovoj opštini se izlila reka Rača u selu Đurđevo i naselju Popovići. Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade i javnih komunalnih preduzeća su na licu mesta.

Vanredna situacija proglašena je danas i u opštini Topola.

Zbog pada nivoa Lepenice i Uglješnice u Кragujevcu, očekuje se smanjenje niova Lepenice u Batočini u naredna dva sata. Najkritičnija situacija je trenutno kod mosta i podvožnjaka u Badnjevcu. Predsednik Opštine Batočina Zdravko Mladenović kaže za RTК da je situacija stabilna, da je vodostaju stagniranju i da se situacija konstantno prati. U ovoj opštini je prema poslednjim podacima poplavljeno 15-ak domaćinstava.

Opštinski štab za vanredne situacije u Rekovcu proglasio je juče vanrednu situaciju na teritorijama sela Tečić, Loćika, Beočić, Sekurič i Ursule.

Izvor : RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *