U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog okruga održan je okrugli sto na temu javno – privatnog dijaloga u okviru procesa pripreme Akcionog plana Strategije industrijske politike Srbije od 2021. do 2030. godine. Učesnici okruglog stola akcenat su stavili na period 2024. do 2025. godine.
U uvodnom izlaganju, predsednik RPK Šumadije i Pomoravlja Predrag Lučić izneo je ciljeve Strategije industrijske politike.
Govorilo se o unapređenju digitalizacije poslovnih modela industrijske proizvodnje, razvoju industrije baziranom na inovacijama i razvoju viših faza tehnološke proizvodnje, povećanju ukupnog obima investicija u industriji uz rast kvaliteta investicija, unapređenju tehnološke strukture izvoza i transformisnju industrije od linearnog ka cirkularno modelu.


Prisutni privrednici i predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, posle svake tačke izlaganja, imali su priliku da iznesu svoje primedbe i predloge za tematske oblasti Akcionog plana.
Okruglom stolu u organizaciji Privredne komore Srbije – RPK Šumadije i Pomoravlja, Ministarstva privrede i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, prisustvovali su i Nenad Milivojević i dr. Ivan Nikolić ispred Ministarstva i Milo Plamenac i konsultant prof. dr Sanja Filipović ispred nemačke organizacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *