U Kragujevcu se danas u vrtiću Ciciban prvi put  održava „Sajam roditeljstva“ u okviru koga će više od 20 ustanova koje pružaju pomoć i podršku roditeljima u ranoj fazi razvoja dece predstaviti svoje usluge.

Kroz radionice, razgovore sa roditeljima, igru i druge aktivnosti sa decom neke od ustanova koje će se predstaviti su Dom zdravlja, Institut za javno zdravlje, predškolske ustanove čiji je osnivač grad i privatne predškolske ustanove, izdavači enciklopedija i knjiga za decu.

– Radili smo puno na tome da obavestimo roditelje o „Sajmu roditeljstva” tako da očekujemo više stotina dece i roditelja koji će u subotu doći u Ciciban da se druže sa nama, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.

Sajmovi roditeljstva, koji se organizuju širom Srbije su programska aktivnost u okviru treće komponente projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje koga sprovodi Ministarstvo prosvete iz sredstava Svetske banke, od 2019. godine. U okviru jedne od tri komponente istog projekta koja podrazumeva proširenje kapaciteta predškolskih ustanova, u Kragujevcu će biti izgrađen vrtić u Erdeču.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *