Zaposleni u Zavodu za smeštaj odraslih osoba “Male Pčelice” u Kragujevcu, zajedno sa korisnicima i brojnim zvanicama proslavili su danas krsnu slavu Svetog Luku krimskog.

Svetu liturgiju u crkvi posvećenoj ovom svetitelju u krugu Zavoda služio je Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom.
“Drago mi je što vidim da posao koji radite radite iz očigledne ljubavi i sa posebnom pažnjom prema korisnicima. Blagoslov ljubavi koji ste primili neka vas ohrabri i učvrsti u ovom plemenitom poslu”, poručio je zaposlenima u kratkoj besedi posle službe episkop šumadijski.
Direktorka Zavoda dr Danijela Nastić Simović kaže da se obeležavanju krsne slave jednako raduju i korisnici i zaposleni. Prilika je to, kaže ona, da “se na svetoj liturgiji i duhovno zbližimo i ostvarimo neke veze koje su dublje i prisnije od odnosa lekara i pacijenta. Veoma mi je važno što naši korisnici ovaj dan sa nestrpljenjem očekuju i za njega se uvek posebno pripremaju”, naglasila je ona.

Pored gostiju iz gradske uprave i direktora više kragujevačkih kompanija proslavi slave Zavoda “Male Pčelice” prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Miomir Đorđević.
On je pohvalio rad i zatečeno stanje u Zavodu i najavio dodatnu podršku iz nadležnog ministarstva.
“Izuzetno sam zadovoljan onim što sam danas video u “Malim Pčelicama”. Ovo je Zavod u kome sam zatekao, ono što je najvažnije, zadovoljne korisnike. U skladu sa svojim mogućnostima oni su angažovani kroz radnu terapiju i pomažu u svakodnevnim aktivnostima što je, pre svega, važno za njihov oporavak i osećaj pripadnosti zajednici”, rekao je pored ostalog državni sekretar. On je naglasio da će Ministarstvo u narednom periodu nastaviti da pomaže Zavodu kako bi kvalitet života korisnika usluga ali i uslovi rada zaposlenih dostigli još viši nivo.

Za ovu posebnu priliku talentovani korisnici organizovali su izložbu svojih rukotvorina. Zanimljiva postavka pobudila je zasluženu pažnju gostiju na zadovoljstvo kreativnih i vrednih pojedinaca velike zajednice Zavoda za smeštaj odraslih osoba “Male Pčelice”, jednoj od najvećih ustanova tog tipa na Balkanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *