Arsenalizacija 2023. Koncert grupe ”BES” – Specijalni gosti ” KLIN”
| Arsenalizacija 2023 | Koncert grupe ”BES” | Specijalni gosti – KLIN
Subota | 20.maj | Galerija Doma omladine 21h|
Ulaz je slobodan, dobro došli!
BES (Bipolarni Emotivni Senzibilitet).
Poslednjih godina na domaćoj rock sceni, u senci svih zbivanja pandemija, ratova i raznih kriza, jedva da se tu i tamo pojavio neki novi bend. Ovoga puta je malo drugačije jer se pojavio “stari” bend!
Zapravo, ime BES i album “Periferija ljudskosti” jesu novi ali… Ekipu sačinjavaju ljudi prilično poznati publici na ovim prostorima. Bez obzira na sve rizike “kretanja iz nule”, nakon dugogodišnjeg akumuliranja iskustva i znanja snimajući & svirajući sa mnogim afirmisanim bendovima poput Pero Defformero, Concrete Sun, Divlje Jagode, Ritam Nereda, Piknik, Brat, 357, Grate, Armageddon… itd, ekipa benda BES je uspela da u veoma kratkom roku sabije sve nagomilane emocije u 11 pesama koje se nalaze na albumu u izdanju MultiMedia Music (2021 CD).
Članovi benda BES su:
Strahinja Cerovina – vokal
Saša Friš – gitara
Andraš Išpan – bas & klavijature
Luka Jelisavčić – bubnjevi
KLIN je zrenjaninski bend koji svira gothic rock. Nastao je sinergijom tekstopisca i basiste Zorana Došića sa muškim delom grupe Demether, koju su davne 2002. osnovali Damjan Deurić (vokal i klavijature) i Darko Višković (vokal i gitara). Objavili su jedan album (Tama, 2019. One Records), dok je drugi LP u najavi za ovo leto, sa već objavljena dva singla, “Pokreni glas” i “Grad je potopljen” (u video spotu druge pesme je glavni glumac Zoran Radomirović – Švaba iz Električnog Orgazma). U njihovim nastupima (retkim, ali veoma energičnim, glasnim i nepreciznim), dotaknu se i post-rock i darkwave žanrova, svirajući pored svojih pesama i neke nesvakidašnje obrade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *