U Pešačkoj zoni u Kragujevcu od 17. do 20. maja za posetioce će biti otvoren sajam knjiga “Književna zona”.

Velika imena srpske književnosti biće dostupna čitalačkoj poblici već od samog otvaranja koje je zakazano za sredu, 17. maja u 16:00 časova kada će akademik, Goran Petrović pozdraviti Kragujevčane.
Već tridesetak minuta kasnije Ljubivoje Ršumović će u svet knjige uvesti najmlađe Šumadince.
U zavisnosti od vremenskih uslova, događaji na 13. sajmu knjiga u Kragujevcu koji se ove godine održava pod sloganom “Književna zona”, aktivnosti će biti “preseljene” u Narodnu biblioteku ” Vuk Karadžić”.
“Ponosni smo što organizujemo sajam knjiga. Živimo u vremenu u kome knjiga može da bude najveća podrška i zato je ova manifestacija za nas posebno važna”, kazao je pored ostalog direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn.
Direktorka kragujevačke Ustanove kulture”Koraci” Mirjana Milenković je najavila značajno učešće ove izdavačke kuće na sajmu na kome će, na određeni način, imati i ulogu domaćina.
“Kao svojevrstan vrhunac ovogodišnjeg sajma, mogu da nabavim Veče Pere i Miloša Zupca u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Biće to praznik za ljubitelje pisane reči”, naglasila je direktorka”Koraka”.
Medijima se obratio i gradski većnik zadužen za oblast kulture Miljan Bjeletić.
“Ovo je relativno mlada manifestacija ali uprkos tome zauzima značajan prostor u kulturnim događajima u Srbiji. Imamo referentne pisce, imamo sajam kojima kapacitet da razvija ovu manifestaciju. Možemo u budućnosti da dobacimo do značajno širih granica”, optimističan je Bjeletić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *