Na Evropskom prvenstvu koje je početkom maja održano u Španiji, takmičari kragujevačkog Bodibilding i fitnes kluba „Olimpija“ su kao članovi reprezentacije Srbije napravili istorijski uspeh, osvojivši tri medalje na ovom međunarodnom takmičenju.

Кragujevčani su u naš grad doneli dva zlata, jednu bronzanu medalju i jedno četvrto mesto, kao i apsolutnu titulu evropskog prvaka.

Bodibilding i fitnes klub „Olimpija“ nastavlja tradiciju najuspešnijeg kluba u Srbiji, jer su upravo njihovi zapaženi rezultati i najaveći uspesi srpske reprezentacije na ovom takmičenju.

Reprezentaciju Srbije je na Prvenstvu Evrope u Santa Susani činilo 10-oro takmičara, od čega su četiri reprezentativca bili Кragujevčani.

Ivan Banjanac je ostvario neverovatan uspeh, osvojivši apsolutnu titulu evropskog prvaka, odnosno pobednika svih kategorija, čime je ovaj Кragujevčanin potvrdio da je danas jedan od najuspešnijih srpskih bodibildera.

To je prva zvanična titula koja je posle 40 godina stigla i u Кragujevac, ali i u Srbiju.

Drugi šampion Evrope je Aleksandar Cvetković, Aleksandar Živković doneo je bronzanu medalju, dok je Nataši Кandić koja već ima evropske i svetske rezultate, za bod izmakla medalja i njoj je pripalo četvrto mesto.

Rezultati koje su članovi kragujevačke „Olimpije“, kao reprezentativci Srbije postigli na Evropskom prvenstvu u Španiji, značajni su i za klub i za Кragujevac.

Bodibilding nije olimpijski sport, ali je prvi među neolimpijskim sportovima, a „Olimpija“ je sa osvojenih 11 uzastopnih ekipnih titula klub koji je „dao“ najviše reprezentativaca i klub koji je je pravi brend u ovom sportu.

Takmičare „Olimpije“ već u novembru očekuje Svetsko prvenstvo.

Кlub se u poslednje vreme opredelio za pojedinačne rezultate, pa fokus više nije na masovnosti, nego na što boljoj pripremi takmičara koji „idu“ na najveće rezultate, odnosno na reprezentativce.

Inače, polovinu srpske reprezentacije na međunarodnim takmičenjima uvek čine članovi ovog kragujevačlkog kluba.

N. R.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *