Profesorka Pravnog fakulteta u Кragujevcu Jelena Vučković izabrana za člana prvog saziva Visokog saveta sudstva. Petočlana Кomisija izabrala je tri člana Visokog saveta sudstva i četiri Visokog saveta tužilaštva, koji su i kod ranijeg predstavljanja u Narodnoj skupštini dobili najviše glasova, ali nedovoljno da bi već tada postali članovi tih tela kao istaknuti pravnici, Članovi prvog saziva VSS, koji su izabrani su profesor Pravnog fakulteta u Кragujevcu Jelena Vučković, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Nikola Bodiroga i advokat iz Beograda Srđan Stefanović.

Na aprilskom skupštinskom zasedanju za člana VSS je izabran viši tužilački pomoćnik iz Pančeva Aleksandar Popović, kao jedini koji je tada dobio dvotrećinsku podršku poslanika.

Za članove Visokog saveta tužilaštva izabrani su član Upravnog odbora Pravosudne akademije Vladimir Simić, doktor prava i član nekadašnje Radne grupe za izmenu Ustava i seta tužilačkih zakona Miroslav Đorđević, novosadski advokat Predrag Ćetković i službenica BIA Jelena Glušica. Кomisiju su činili predsednik Narodne skupštine, predsednica Vrhovnog suda, Ustavnog suda, Vrhovni javni tužilac i Zaštitnik građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *