Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, danas je posetila Fabriku Zastava Oružje u Kragujevcu. Tamo je razgovarala sa izvršnom direktorom za pravne i ekonomsko – finansijske poslove, Milenom Milinković.

Statutarno ovlašćenje za zakonsko zastupanje fabrike takođe pripada direktorki Milinković pa je ona, ocenjuju u ASNS, relevantan sagovornik za sve teme koje su u fokusu ovog reprezentativnog sindikata..
“ASNS se bavi isključivo sindikalnim temama i nemamo ambicija da se mešamo u kadrovsku politiku. Naš fokus je na problemima radnika i pokušavamo da omogućimo što je moguće bolji položaj zaposlenih, bez obzira da li su sindikalno aktivni”, kažu iz Odbora ASNS Zastava oružje.
O nedavnom incidentu koji se dogodio, a o kome smo pisali, kada su predstavnici Sindikalne organizacije Zastava oružje, kako je tada navedeno, “obili prostorije ASNS u “Sivom magacinu” Kragujevačke fabrike i njihove stvari izbacili na hodnik, predsednica ASNS Ranka Savić za Infoziju kaže…

U ASNS Zastava Oružje kažu da će strpljivo čekati i “taj ponedeljak”. Oni podsećaju da su jedan od dva reprezentativna sindikata u fabrici koja ove godine slavi 170 godina postojanja.

Navode i da predmet sindikalne borbe ne sme da postane lični obračun sindikalnih lidera sa delom poslovodstvo već isključivo borba za poboljšanje uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *