Grad Кragujevac, Galerija „Đura Jakšić“ i Narodna biblioteka „Vuk Кaradžić“, kojoj galerija organizaciono pripada, u saradnji sa Filološko umetničkim fakultetom Univerziteta u Кragujevcu počeli su projekat izrade murala na fasadi „Đurine“ kuće u Кragujevcu.

Izložba predloženih rešenja studenata, koji su radili pod mentorstvom prof. Slobodana Marinkovića, otvorena je u Galeriji Đure Jakšića.

Predlozi rešenja za novi mural mogu se videti do 6. marta, ujedno i građani mogu da glasaju u Galeriji za neki od radova.

Studenti Odseka za Primenjene i likovne umetnosti na predmetima Zidno slikarstvo i Mural, Filološko umetničkog fakulteta u Кragujevcu kroz projektni zadatak, koji je deo nastavnog programa, predlogom murala na Đurinoj kući doprineće boljoj turističkoj afirmaciji i vidljivosti zdanja.

Devetnaest studenata FILUM-a sada ima ideju kako oplemeniti zidnu površinu, na kojima su videli Đuru u digitalnim tehnikama, ali i romantičnim motivima njegovih najlepših stihova.

Prethodna zajednička saradnja Grada Кragujevca i FILUMA na muralima bila je u oslikavanju Medicinske škole, Gradske dvorane Šumadija, Osnovne Škole “Svetozar Marković“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *