Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji Trga vojvode Radomira Putnika, započete krajem oktobra prošle godine.

Iako je tada najavljeno da je rok za završetak radova kraj 2023. godine, prema rečima Jelene Radeljić odgovornog izvođača radova ispred konzorcijuma Alex E&C i Vistok Investments i Dejana Ružića v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije, dinamika je takva, da će radovi najverovatnije biti okončani dva meseca ranije, već u oktobru.

“Imovinu grada Кragujevca i države Srbije nema pravo niko da uništava”, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše sinoćni skup koji su u sali Skupštine grada organizovale opozicione stranke i njihovi lideri.

-I mi smo dugo bili opozicija ali smo se bavili politikom na ozbiljan način. U borbi za svoje ciljeve nikada nismo rušili ili oštetili javnu imovinu – imovinu Republike Srbije ili grada Кragujevca.
Skup je najavljen za druge namene, jedna odbornička grupa je podnela zahtev za korišćenje sale Skupštine grada, ali bez pominjanja imena učesnika sinoćnjeg skupa. Poručujem da nema potrebe ubuduće to da rade, neka se slobodno predstave jer se skupštinska sala daje ili izdaje, za pet – šest hiljada dinara, svima na korišćenje. S obzirom na to da se radi o strankama koje nemaju svoje odbornike u Skupštini grada Кragujevca, zamolio bih njih i sve druge koji koriste salu da čuvaju imovinu i da poštuju taj prostor a ne da ostavljaju gomile smeća iza sebe. Ali, to dovoljno govori o njima i to su manje bitne stvari, zaključio je Dašić i dodao da je “mnogo važniji Trg vojvode Radomira Putnika koji će u punom sjaju zasijati već u oktobru”.

-Naša je želja da ovo bude tek početak razvoja gradskog centra, koji će biti dostojno lice Кragujevca, poput Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu ili knez Mihailove u Beogradu. Sada će i Кragujevac imati prepoznatljivu pešačku zonu gde će sugrađani i turisti moći da uživaju. Ovo je samo početak, najavio je gradonačelnik Nikola Dašić i dodao da je u planu završetak čitavog poteza Miloševog venca i ulice Crveno barjače, odnosno spajnje sa starom varoši.

Čitav ovaj prostor i dalje će se širiti ka Peronu ali i ka Robnoj kući Beograd, kako bi sutra centar Кragujevca bio lep i dostojan poput drugih evropskih gradova.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *