Timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora za vanredne situacije krenuli su večeras ka ugroženim područjima Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica, saopšteno je iz MUP-a.

Među pripadnicima spasilačkih timova iz Srbije je i osmorica kragujevačkih vatrogasaca.

„Ovi hrabri ljudi, među kojima su i vatrogasci iz Кragujevca, sa opremom su direktnim letom otišli u područje koje je najviše pogođeno zemljotresom. Srećno momci!

Ponos ste Srbije, Šumadije i našeg Кragujevca“, izjavio je pukovnik Zoran Кočović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Кragujevcu.

Uz savremenu opremu tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci-spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *