rimini film skc kragujevac

 

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu  ljubitelji sedme umetnosti imaju priliku da 10. i 21. februara gledaju film “Rimini” reditelja Ulricha Seidla koji je snimljen prošle godine. Početak projekcije je u 20.00 sati, a ulaz je slobodan.

Radnja filma se bazira na životnoj priči glavnog junaka Ričija Brava, koji se nakon smrti majke  iz doma u Italiji vraća u svoju tinejdžersku sobu u Donjoj Austriji, gde Čarlton Heston još uvek pokazuje bicepse, a Vinetu je još uvek živ. S rakijom u ruci i baršunastim „wurlitzer“ melodijama u vazduhu, on i njegov „pikolo fratelo“ oprostili su se od roditeljskog doma.

Riči Bravo, pop zvezda, živi i radi u Riminiju. Plakati u prirodnoj veličini na zidovima njegove vile govore o slavnoj prošlosti. Riči tvrdi da je još uvek „con molto amore“ – pomalo stisnut, a stiskanje je ono što je potrebno da bi se Riči uvukao u svoj korset i „jaknu“ pre nego što vatreno peva šašave nemačke pesme u mirnim i egzotičnim hotelskim foajeima Italije. Ovaj austrijski žigolo svojim otrovnim šarmom otkriva svoj put u um, telo i novčanike žena određenih godina.

Film je je imao svetsku premijeru na Berlinaleu 2022. i podržan je od strane MEDIA programa Кreativne Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *