kragujevac bešnjaja odmaralište milanović

Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić i Slavoljub Milanović otac rano preminulog sina Bogdana, potpisali su danas Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza o zajedničkom finansiranju izgradnje Dečijeg odmarališta na Bešnjaji. Odmaralište će, na inicijativu oca poneti ime „Bogdan Milanović“.

Ideja se rodila pre nešto više od dve godine, ali potpisivanju ugovora i pokretanju postupka izgradnje, prethodio je čitav niz pripremnih radnji i papiroloških procedura, s obzirom na to da se parcela nalazi na teritoriji grada Jagodine, što je dodatno usporavalo svaki korak. Кonačno, usvojeni su svi neophodni planovi i predat zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

Potpisivanjem ugovora pokrećemo postupak izgradnje novog dečijeg odmarališta na mestu starog koje je zbog dotrajalosti porušeno, rekao je gradonačelnik Dašić zahvaljujući se u ime grada Slavoljubu Milanoviću, koji tom ali i drugim projektima i donacijama, čuva sećanje na svog sina.

Slavoljub Milanović obezbedio je deo sredstava u iznosu od 380 000 evra za izgradnju dečijeg odmarališta, a grad Кragujevac se ugovorom obavezuje da izgradi objekat u skladu sa namenom i saobraćajnicu do samog odmarališta. Кonačno, posle dve godine želja nam se ostvarila i gradnja odmarališta kreće na proleće. Očekujem da čitav projekat privedemo kraju u 2024. godini, da bude dostojan sećanja na Bogdana, ali dostojan i grada Кragujevca, na radost sve kragujevačke dece i roditelja.

Desilo se to što se desilo, ja sam ostao sam, nemam više nikoga i nemam više ništa. Imam samo želju da sačuvam ime svoga sina ako nisam mogao da sačuvam njega, kazao je Bogdanov otac. Nadam se da će kroz ovo odmaralište koje zajedno gradimo i koje će nositi ime moga sina, sećanje na Bogdana biti sačuvano od zaborava duži niz godina i da će generacije i generacije nekih novih klinaca u odmaralištu provoditi prva zimovanja i prve nastave u prirodi. Želim da se sećaju svog detinjstva, kao što se ja sećam Bešnjaje pre 40 i 50 godina.

odmaralište bešnjaja kragujevac

Inače, Bogdan Milanović je vrhunac svoje karijere ostvario u Americi kao programer. On je još kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prve gimnazije otišao na usvaršavanje u Olimpiju. Tokom doktorskih studija, počeo je samostalno da pravi sajtove, radio je za razne agencije i prestižne avio kompanije, nakon čega se osamostalio. Napravio je program koji je bio uvršten među deset u svetu. Bogdan Milanović rođen 1990. godine a preminuo je 3. januara 2019. godine na putu od Amerike do rodnog Кragujevca, od posledica kancera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *