Drugi najstariji fudbalski klub u Srbiji, kragujevačka FK “Šumadija 1903.” ima novo rukovodstvo na čijem čelu je privrednik Petar Tankosić.

Ovu odluku donela je Skupština kluba čiji su se delegati jednoglasno izjasnili da ovaj bivši igrač Šumadije i Radničkog stane na čelo kluba koji ove godine proslavlja 120 godina postojanja.

Šumadija, koju je pre više od jednog veka osnovao Danilo Stojanović “Čika Dača”, takmiči se u Šumadijsko-raškoj fudbalskoj ligi ali gaji ozbiljnije ambicije da se plasira u viši rang.
“Od završetka igračke karijere, uvek su postojali planovi i želja da dam svoj doprinos razvoju kragujevačkog klunskog fudbala i mogu reći da povratak u FK “Šumadiju 1903″ nije slučajan. Biti na čelu Šumadije u vreme kada proslavlja 120 godina postojanja je čast i privilegija”, kaže Tankosić i zaključuje da ovaj značajan jubilej “nas kao Kragujevčane obavezuje da napravimo dostojan i kvalitetan tim”.

FK “Šumadija 1903” trenutno broji više od 200 registrovanih članova podeljenih u niz mlađih kategorija. U klubu kažu da je to “ozbiljna baza za selekciju i razvoj mladih fudbalera na kojoj bi mogli da pozavide i mnogi superligaški klubovi”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *