Konkurs kragujevačke izdavačke kuće “Koraci” za dela iz oblasti izdavaštva biće otvoren 27. januara i trajaće do 28. februara. Cilj je pomoć umetnicima iz Kragujevca, Šumadije i, prvi put iz regiona.

Ambicije su realne, kažu u ovoj kući kulture.

“Konkurs će biti otvoren na dan Svetog Save. Ne radi se samo o simbolici, na neki način taj dan je i neka vrsta naše obaveze s obzirom na misiju koju želimo da ostvarimo”, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare VD direktorka Izdavačke kuće “Koraci” Mirjana Milenković.


Ona dodaje da će izbor dela u oblasti izdavaštva ove godine žirirati eminentne ličnosti prepoznatljive u svetu književnosti.
“Kompetenciji žirija svedoči akademik Venko Andonovski (MANU), profesor na katedri svetske književnosti na Univerzitetu u Skoplju. Želimo da se što više pisaca, ne samo iz Kragujevca, prijavi na konkurs. Važno je da širimo ovu ideju. Namera nam je da u skoroj budućnosti postanemo regionalno značajna kuća”,  kaže Mirjana Milenković.


Akademik Andonovski je poručio da “Veliki pisci uglavnom potiču iz manjih sredina” kao i da očekuje da će “konkurs “Koraka” izroditi nešto novo, možda veliko, nešto što bi u budućnosti moglo da obeleži srpsku književnost”.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *