Dvanaestogodišnja Nikolina Janković izgubila je bitku za život u postelji šok sobe Kliničkog centra u Kragujevcu, nakon što ju je 7. decembra na pešačkom prelazu udario automobil. Njena porodica, ali i javnost, bore se da počinilac nesreće presudu čeka u pritvoru.

Nikolinini roditelji apeluju na to da čovek koji je automobilom udario Nikolinu kraj krivičnog postupka treba da dočeka u pritvoru kako ne bi nastradalo još nečije dete, a javnost je sličnog mišljenja jer se pojavila peticija pod nazivom “Pravda za Nikolinu”.

“Tražimo pravdu za Nikolinu, preminulu devojčicu iz Kragujevca nakon udarca na pešačkom prelazu zbog bahate vožnje. Ovo je pravda za svu decu i sve pešake čiji su životi prekinuti, a krivci zbog opterećenosti suda odsluženje kazne čekaju na slobodi. Apelujemo da sudstvo počinioce teških krivičnih dela u saobraćaju stave u pritvor do okončanja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati, kako ne bi ponovili bahato ponašanje i ubili ili povredili još pešaka. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca… Svi su preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko još do sledeće tragedije? Da li ste za to da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju odsluženje kazne čekaju u pritvoru?”, navedeno je u tekstu peticije.

Za 24 sata peticija je sakupila 3.500 potpisa. 

Ako i vi želite da se pridružite građanima u borbi za bezbednost dece i protiv bahaćih vozača, možete to da uradite klikom na ovaj link:

Peticija “PRAVDA ZA NIKOLINU”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *