Nakon tri godine pauze Centar za strna žita i razvoj sela pod pokroviteljstvom grada Кragujevca organizuje Šumadijske zimske igre u kojima će učestvovati 15 sela iz opštine Кragujevac.

Manifestacija počinje danas, a prvo selo domaćin biće Gornja Sabanta.

Tradicionalna manifestacija Šumadijske zimske igre okuplja predstavnike kragujevačkih sela koji će se tokom zimskih meseci takmičiti u kvizu znanja, pletenju, krunjenju kukuruza i od ove godine u dve nove discipline, rešavanju zagonetki i pantomimi.

Sela domaćini će ove godine biti Gornja Sabanta, Stragari, Novi Milanovac, Čumić i Poskurice.

Pored takmičarskog, manifestacija će imati i edukativni karakter jer će biti organizovana savetovanja istručna predavanja.

Lokalna samouprava je uz podršku institucija koje pripadaju zdravstvenom i socijalnom sistemu zaštite obezbedila preventevne zdravstvene preglede za meštane sela koja će biti domaćini takmičenja.

Za kulturno zabavni program biće zaduženi članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević koji će zajedno sa takmičarima predstaviti tradicionalnu muziku iz Šumadije.

Finalno takmičenje uz dodelu nagrada biće organozovano na Šumadija sajmu gde će se susresti četiri najbolje plasirane ekipe.

Izvor : RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *