Nije lako uklopiti topao i sunčan decembarski dan sa “Zimskim čarolijama” na kragujevačkom Šumadija sajmu. Ipak, vešti organizatori i dečija mašta, potvrdilo se – mogu svašta.

Tako je danas otvorena trodnevna sajamska manifestacija koja je okupila solidan broj izlagača. Posetioci mogu da odaberu nešto iz bogate ponude, a najviše je dečije garderobe i obuće. Za najmlađe kojima je poslednja sajamska manifestacija u ovoj godini posvećena, obezbeđen je svakodnevni program i brojne prateće igraonice sa zanimljivim sadržajima. Tu su i knjige za decu, rođendaonice, zabavni parkovi, školice crtanja, izobilje slatkiša.

 

“Ovo je za nas jedan od najznačajnijih sajmova. Možda ne po obimu ali svakako zbog toga što je posvećen najmlađima. Zato se i organizuje u ovo vreme jer je upravo sada trenutak kada se deca najviše raduju predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima”, rekao je direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn. On je dodao da se “Dečiji sajam” uvek priprema sa posebnom pažnjom i maksimalnim zalaganjem.

Otvarajući “Zimske čarolije 2022.” predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović pozdravljajući organizatore i goste osvrnuo se na rad lokalne samouprave.

“Jedan od načina da se izmeri kvalitet rada lokalne samouprave je i njena posvećenost takozvanim ranjivim grupama. Deca to svakako jesu. U tom smislu dajemo sve od sebe da našim najmlađim sugrađanima obezbedimo što više kvalitetnih događaja i sadržaja koji odrastanje čine lepšim, boljim i bezbrižnijim”, rekao je prvi čovek gradskog parlamenta.

Ovogodišnji Dečiji sajam – “Zimske čarolije 2022.” održava se pod sloganom “Moj grad – moj klub”. Ovo je ujedno i slogan generalnog sponzora manifestacije SPD “Radnički “.

“Sa velikim zadovoljstvom već treću godinu za redom učestvujemo u organizaciji ove manifestacije. Ovo je divna prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa radom naših klubova i od malih nogu zavole sport”, poručio je direktor SPD “Radnički” Bratislav Uraković. On je pozvao decu i roditelje da posete štand Radničkog i u direktnom kontaktu sa mladim sportistima saznaju ono što ih zanima.

“U okviru našeg društva imamo mnoštvo kolektivnih i pojedinačnih sportova. Ne treba da napominjem koliko je bavljenje sportom pod stručnim nadzorom važno za pravilan razvoj najmlađe populacije. Organizujemo veliki broj škola, tako da roditelji mogu lako da se informišu posetom našem štandu”, pozvao je Uraković.

Jedanaesti Dečiji sajam – “Zimska čarolija 2022.” trajaće do nedelje, 25. decembra i završiće se tradicionalnim bakom pod maskama. Za najkreativnije maske i kostime predviđene su prigodne nagrade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *