Sadnjom 50 zimzelenih stabala u Botaničkoj bašti, studenti Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, uz podršku grada obeležili su 50 godina rada i postojanja ove visokoobrazovne ustanove. Sadnice su obezbedili kroz projekat ‘’Zdravih 50 za zdrav grad’’ finansiran od strane grada, a podršku su dobili i od svojih profesora koji su zajedno sa studentima postavljali sadnice.

Grad Kragujevac je finansirao projekat sadnje 50 stabala jele, smreke, tuje, čempresa.

-Na ovaj način smo želeli da studentima damo vetar u leđa da doprinesu očuvanju prirodne sredine u našem gradu, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za za unapređenje i zaštitu prirode i životne sredine i podsetio da je nedavno u saradnji sa studentima FIN Univerziteta u Kragujevcu zasađeno 20 platana u Divostinu.

-Fakultet ove godine obeležava 50 godina rada i drago mi je da su se studenti sadnjom drveća u Botaničkoj bašti, priključili tome, rekla je prof. dr Marija Stanić, dekan PMF Univerziteta u Kragujevcu.

-Naše je zadovoljstvo što obrazujemo svesne mlade ljude koji pored studija i profesionalnog obrazovanja imaju odgovornost i doprinose očuvanju životne okoline. Svako stablo kad god se posadilo je dobrodošlo, zaključila je prof. dr Stanić.

U okviru projekta ‘’Zdravih 50 za zdrav grad’’, kaže Nikola Milanović, predsednik Unije studenata PMF-a, podržavamo ekologiju i ozelenjavamo naš grad. On je rekao da to nije jedini projekat koji je Unija studenata PMF-a realizovala uz podršku grada, već da se iz godine u godinu trude da realizuju afirmativne projekte, da svako od kolega da svoj doprinos i za fakultet i za grad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *