Od 21. januara do 22. aprila nastupajuće godine ponovo se obnavljaju omiljeni i dugo očekivani  zabavni susreti kragujevačkih sela.
Prema rečima Snežane Živanović Katić, pomoćnice gradonačelnika “trogodišnja pauza iskorišćena je na najbolji način, uhvaćen je dobar zalet i kreće se orno u realizaciju Šumadijskih zimskih igara”.

Prvi put ovaj svojevrsni pokretni festival domaće radinosti, kulture, poljoprivrede i znanja organizovan je, sada već daleke 2009.godine u Donjoj Sabanti. Trogodišnja pauza nastala je pre svega zbog pandemije ali su se sada stekli uslovi za oživljavanje ovog popularnog programa.

Organizatori i predstavnici grada kažu da su Šumadijske zimske igre, pored zabave dobra prilika i da se, preko Saveta mesnih zajednica, nadležni upoznaju sa problemima i potrebama sela.

Živanović Katić navodi i da se ove godine za učešće u manifestaciji prijavilo 15 sela.
“Među prvima su se prijavila sela koja su od početka sa nama. Raduje to što se ove godine pojavljuju i oni koji do sada nisu učestvovali”, rekla je ona i najavila šest takmičarskih disciplina.
“Biće tu kviz sa pitanjima iz oblasti istorije, geografije i poljoprivrede, takmičenje u krunjenju kukuruza, pikado, “Pogodi poslovicu ili zagonetku” i pantomima. Prvi put ove sezone u Šumadijskim zimskim igrama učestvovaće i Centar za negovanje tradicionalne kulture”Abrašević” sa svojim orkestrom, folklornim ansamblom i solistima”, najavila je Snežana Živanović Katić.

Žreb za raspored takmičenja održan je danas u Svečanom salonu Gradske uprave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *