U Kragujevcu je  održana Treća redovna izborna Skupština Ravnogorskog pokreta – SRBIOORS.
Za predsednika je, apsolutnom većinom, ponovo izabran Predrag Bogićević koji je ovu funkciju obavljao i u proteklom mandatu.


Sve ostale kadrovske i organizacione odluke takođe su donete jednoglasno, kvorumom koji je obezbedila više nego dvotrećinska većina, ukupnog broja članova skupštine – 73 prisutna od 90 delegiranih.
Obraćajući se članovima skupštine Bogićević je ukratko rezimirao rezultate iz prethodnog perioda i najavio dodatne aktivnosti koje će, kako je rekao “Osnažiti pokret i njegov uticaj u široj javnosti”.


“Iza nas su teške godine ali sada možemo da se pohvalimo suštinski važnom podrškom Kraljevskog dvora, “Patriotskog bloka” u Skupštini Srbije i brojnim boračkim i drugim organizacijama koje razumeju nužnost da se Srbija reorganizuje i krene jedinim putem koji garantuje uspeh i prosperitet – putem obnove monarhije”, rekao je novi stari predsednik Ravnogorskog pokreta SRBIOORS Predrag Bogićević.
“Naš poslanički klub je klub i Ravnogorskog pokreta, naši poslanici su poslanici i Ravnogorskog pokreta, naša borba je zajednička. Niko nije obavezao građane Srbije da žive u državnom uređenju koje je protiv naše tradicije.

Naša tradicija je monarhija, naša ideja koju zajedno baštinimo je ideja Ravne Gore”, poručio je Boško Obradović, predsednik SP “Dveri” – jedan od gostiju na Izbornoj skupštini SRBIOORS.
Tokom svečanog dela sednice izveden je prigodan program, emitovan video u kojem su sabrani rezultati rada pokreta u prošloj i tekućoj godini i pročitana pisma podrške “ravnogoraca” iz Čikaga i Velike Britanije. Posebnu pažnju privukla je Milica Stanković, članica KUD “Branislav Nušić” iz Resavice, briljantnim izvođenjem državne himne.
Ukazom predsednika Ravnogorskog pokreta najzaslužnijim članovima i funkcionerima pokreta uručena su odlikovanja sa poveljom, Srebrna i Zlatne “Deteline sa četiri lista”.


Svečanom delu Skupštine prisustvovali su gosti iz Eparhije Šumadijske, Grada Kragujevca, Vojnog sindikata, SP “Dveri”, Kraljevskog dvora, udruženja “Kraljevina Srbija”, udruženja “Složno za Kragujevac”, “Bojevo bratstvo”, Boračke organizacije “Crvene berete” i druge zvanice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *