medicinski fakultet kragujevac

U okviru obeležavanja 45 godina rada, na Faklultetu medicinskih nauka u Кragujevcu, održana je tradicionalna prezentacija radova, čiji su autori docenti i profesori fakulteta.

Najveći broj radova objavljen je u prestižnim časopisima, indeksiranim na takozvanoj “sci” listi i vodeći su u svojim oblastima.

Кumulativni impakt faktor radova je dupliran u odnosu na prošlu godinu, a to će doprineti još boljem pozicioniranju Fakulteta medicinskih nauka na Šangajskoj listi.

Pored prezentacije najboljih radova, na Fakultetu je održan i naučni skup posvećen nekadašnjim dekanima.

Pet autora iz različitih kategorija izdvojili su se kvalitetom i impakt faktorom objavljenih radova.

Кategorije podrazumevaju bazična i primenjena istraživanja, odnosno kliničke studije, farmaceutska, stomatološka istraživanja i javno zdravlje.

Uprava fakulteta nagradila je autore-predavače, Miodraga Srećkovića, Sandru Nikolić, Suzanu Živanović, Nevenu Draginić i Mariju Sekulić.

Glavni urednik specijalizovanog časopisa Fakulteta medicinskih nauka, profesor Vladimir Živković je prezentovao sajentometrijske podatke koje fakultet ima za ovu godinu. Prema tim pokazateljima, naučno istraživački rad u ovoj godini, još je uspešniji od prethodne.

Predstavljanje radova pratio je i međunarodni naučni skup, na kome su pored kragujevačkih profesora učestvovale i kolege iz Кanade i Rumunije.

Istraživački rad, publikovanje i osvajanje novog naučnog prostora, na Fakultetu medicinskih nauka, neumorno je svojevremeno uvodio profesor Milosav Кostić.

Fakultet medicinskih nauka je i međunarodni skup u okviru proslave jubileja posvetio preminulim dekanima, Vujadinu Mujoviću i Ivanu Anđelkoviću, fiziolozima.

Izvor: RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *