Predsednik kragujevačkog odbora Stranke slobode i pravde i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Dalibor Jekić obratio se sugrađanima saopštenjem u kome se, pored ostalog kaže:
“Predstojeće praznike vlast čestita građanima rastom cena struje i gasa. To znači dalji pad životnog standarda i u 2023.godini”, komentariše Jekić najavljena poskupljenja struje za 8 i gasa za 11 procenata. Dodaje da na pad životnog standarda utiče i inflacija koja je viša od 15 odsto.

“Cene hrane povećane su od početka godina do danas za 25%, a nove cene energenata samo će da pojačaju taj trend”, konstatovao je on i uputio pitanje ministru unutrašnje i spoljne trgovine zašto nemamo strukturu maloprodajnih cena osnovnih 100 životnih namirnica kako bi se utvrdilo ko se u tom lancu bogati, ko ostvaruje ekstra profit dok “građani jedva sastavljaju kraj sa krajem”.
On je dalje podsetio na nedavnu izjavu srpske premijerke Ane Brnabić u kojoj je navela da sa 40.000 dinara može da se preživi nekoliko dana.

“Premijerka je jasno rekla da sa 40.000 može da se preživi nekoliko dana i to je potpuno tačno, a većina građana Srbije ima otprilike tu platu”.

Jekić se osvrnuo i na stanje u zdravstvu sa akcentom na UKC Kragujevac.
“SSP kao socijalno odgovorna stranka se uvek zalaže za ulaganje u zdravstvo i ako moramo da biramo između zdravstva i na primer stadiona, uvek ćemo odabrati ono prvo. Danas u UKC Kragujevac 1224 pacijenta čeka na magnetnu rezonancu, a najkasniji pregled je zakazan za oktobar 2024.godine. Aparat za ovakve preglede u Kragujevcu je star 15 godina. Da li je nabavka opreme prioritet ili izgradnja stadiona”, zapitao se narodni poslanik i predsednik GrO SSP Dalibor Jekić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *