Težak saobraćajni udes u kome je povrede opasne po život zadobila trinaestogodišnja devojčica iz Kragujevca, kada je na nju dok je bila na pešačkom prelazu kod Tržnog centra “Big fešn” naleteo kamion u sredu uveče, bio je povod da se građani okupe na ovom mestu i da tako skrenu pažnju nadležnima da konačno reše problem saobraćaja koji ih muči mesecima unazad.

Oko stotinu okupljenih žiotelja ovog dela grada, koji su došli sa decom, je šetalo preko kobnog pešačkog prelaza koji je, pokazalo se, opasan po život.

Kako je za Infoziju izjavio Vladimir Joković, koji živi u obližnjoj zgradi u ulici Sretenjskog Ustava broj 74, “veliki je problem pešački prelaz jer vozila prolaze ogromnom brzinom”.

Vladimir Joković

-Na žalost povređena je teško devojčica, lekari se bore za njen život. Dugo vremena unazad pokušavamo da skrenemo pažnju nadležnima da nešto učine i da se nešto učini za bezbednost pešaka. Potpisivali smo i peticiju, a dobili smo samo nagoveštaj da tu treba da se postave platforme koje će da uspore saobraćaj. To je bilo najavljeno za novembar, ali evo još uvek nije učinjeno ništa, kaže Joković.

Pešački prelaz visokog rizika

Ljudi koji žive ovde su u realnom strahu od bulevara Kraljice Marije koji spada u kategoriju regionalnih puteva. Vozila jure velikim brzinama, frekvencija saobraćaja je takva da gotovo nema dela dana da može da se pređe sa druge strane kolovoza ako vozači ne stanu da propuste pešake. Posebno je opasno noću, jer je ovaj pešački prelaz neosvetljen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *