Učestali saobraćajni udesi u kojima su stradali pešaci dok su  prelazili ulicu na obeleženom  pešačkom prelazu,  razlog su što će policija u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaz, kako bi se unapredila bezbednost pešaka, najavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tokom jednog dana, u sredu, u Srbiji dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza. Pet nesreća je bilo u Beogradu, a jedna u Kragujevcu.

U navedenim nezgodama, kako je saopšteno, poginuo je dvadesetšestogodišnji muškarac, jedno dete starosti dvanaest godina zadobilo je teške telesne povrede opasne po život, dok su još dva pešaka zadobila teške a tri lake telesne povrede.

Sve saobraćajne nezgode su se dogodile u noćnim uslovima, pri  smanjenoj vidljivosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka ove godine 15 pešaka poginulo, a 750 povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima.

“S obzirom da je ovo period godine kada u saobraćajnim nezgodama strada najveći broj pešaka, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da smanje brzinu kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi mogli bezbedno da zaustave vozilo i propuste pešake. Apelujemo i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom prelazu“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najavljeno je i da će policija u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi se unapredila bezbednost pešaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *