“Kragujevac nije u budžetu grada” slikovito je poručeno sa konferencije za novinare Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.
Potpredsednik ovog odbora Obrad Turković komentarišući inflaciju u protekle dve godine tvrdi da će kragujevački budžet biti suštinski manji za 20 procenata u 2023. u odnosu na tekući godinu.
“Prema zvaničnoj proceni NBS inflacija za 2022.godinu biće preko 15 odsto. Kumulativni iznos inflacije za period od 2018. do 2022.godine je veći od 26 posto. Realno, ovo je dakle godina koju su pojeli skakavci”, naveo je on i dodao da započeti projekti u gradu praktično ne beleže nikakav napredak.
“Projekti koji su pompezno najavljivani prenose se iz godine u godinu, a ništa se ne završava. Tako sada imamo Trg Radomira Putnika, Gradsku tržnicu, rekonstrukcije ulice, obnovu fasada…”, dodaje Turković i tvrdi da će, prema saznanjima koje imaju u SSP naredna godina biti predizborna.
“Pi sili zakona izbori za lokalne samouprave moraju da se održe 2024.godine što znači da će 2023.biti predizborna što znači i da će biti godina neostvarenih obećanja. S druge strane, imamo saznanja da bi izbori mogli da se održe i naredne godine što dodatno komplikuje situaciju. Ostaju dakle prazna obećanja vlasti o izgradnji stadiona, Gradskoj tržnici, obnovi bioskopa “Šumadija” i “Pinoir”, sanacija deponije…” zaključio je potpredsednik GrO SSP Kragujevac Obrad Turković, pojašnjavajući da vlast zapravo ima 11 meseci da realizuje nešto što je obećala građanima, a ne uspeva već godinama.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *