Sa ciljem oplemenjivanja životnog prostora i očuvanja životne sredine, na stadionu FK „Divostin“ i u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ „Jovan Popović“ u Šumaricama, zasađene su sadnice platana u okviru Projekta „Studentski dar – Zelengrad“. Uz podršku Grada Kragujevca, ovaj Projekat realizuje Omladinska organizacija Šumadije u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta inženjerskih nauka.

Marljivo smo radili na ozelenjavanju našeg grada i želimo da ovu godinu i završimo u tom duhu, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Na stadionu FK „Divostin“ smo zasadili 15 sadnica platana. Kada se utakmice budu održavale tokom letnjih meseci, naši sugrađani će imati priliku da u hladu navijaju za svoj tim. U dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ „Jovan Popović“ u Šumaricama smo zasadili pet sadnica platana, jer nam je cilj da stvorimo lepši i zdraviji ambijent za naše najmlađe sugrađane. U toku prošle godine, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama smo poklonili preko 200 sadnica belog jasena kako bi se oplemenila dvorišta, istakao je Nikezić.

Veljko Stefanović, predstavnik Omladinske organizacije Šumadije, istakao je da je pošumljavanje primarni cilj Projekta „Studentski dar – Zelengrad“ i dodao da će oko pošumljenog prostora biti postavljene drvene oglasne table informativnog karaktera o sadnicama, kao i drvene kante radi skladištenja određenih otpadnih sirovina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *