Čitaoci reporteri ne miruju.
Ovoga puta oglasili su se istog dana, Nevena Đ. i Saša A. iz ulice Kneza Mihaila u delu trga “Mala vaga”.
Nevena kaže da je strah da prođe pored lokala u pomenutoj ulici na broju 85.


“Od kasnog popodneva moram da zaobilaznim to mesto. Idem okolo jer je tu uvek bar nekoliko skitnica, narkomana, pijanaca… Nepristojno dobacuju, pijani su, drogirani, šta god”, kaže ona.


Lokal je ranijih godina radio kao ugostiteljski objekat ali je skoro čitavu deceniju napušten. Nezvanično, u vlasništvu je Grada Kragujevca. Nalazi se u kraju koji je jedan od poslovnih centara jer u neposrednoj okolini radi veliki broj trgovaca i zanatlija – stari Kragujevac, kažu komšije.


“Deca ovuda idu u školu. Nikada ne znamo šta ujutro može da se zatekne unutra ili pored nekadašnje ćevabdžinice. Špricecvi, kutije lekova, popijene boce i limenke su prepunile taj mali lokal kojim, kažu, gazduje Grad.

Problem je i što nepodnošljivo smrdi jer tu, onako pijani i drogirani vrše nuždu”, kaže Saša. Dodaje i da dok su tu bili beskućnici nije bilo previše problema.
“Bilo je tu par beskućnika. Davali smo im hranu, ćebad da prezime. Od kako su oni otišli, ovo je mesto postalo opasno. Brinemo se za decu koja nemaju gde drugo da prođu”, završava Kragujevčanin iz ulice Kneza Mihaila.
Nadležni, na posao!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *