U subotu 19. novembra u Galeriji Doma omladine od 21 čas počinje koncert Tribute Band Project DECA IZ VODE – sećanje na Milana Mladenovića – rok muzičara, pesnika i umetnika i  Ekatarinu Veliku.
Milanovo je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u rok muzici ex-yu prostora, u raznim grupama i projektima, a najviše kroz grupu Ekatarina Velika.
Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi .
U ulozi M.M., kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.
Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Bend unazad beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i ex-YU od kojih je dobar deo bio rasprodan.
Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a. Povremeno su gosti na koncertu Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).
Koncerti u Domu Omladine Kragujevac su počeli od 2016te i održavani svake godine i po pravilu uvek bili rasprodati, pa očekujemo da će i to biti i ovog puta.
Karte po ceni od 700 din su u pretprodaji u Crazy Vynil Shopu (dr. Zorana Đinđića 27 lokal 3).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *