Svetski dan borbe protiv dijabetesa povod je da Institutut za javno zdravlje Kragujevac danas, 14. novembra, u terminu od 8 do 10 sati, organizovati besplatne provere zdravlja.

U tržnici na Aerodromu biće omogućena besplatna provera osnovnih zdravstvenih parametara – visine sećera u krvi, krvnog pritiska,  rizika na nastanak dijabetesa tipa 2, a lekari će davati savete .

Takođe, provera ovih parametra biće organizovana i u Apotekarskoj ustanovi Kragujevac – u apoteci Đurđevdan (ulica Daničićeva 105), u apoteci 1. maj ( ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića 36) i apoteci Zastava (ulica dr Mihajla Mike Markovića 1).

Instituta za javno zdravlje Kragujevac ovu akciju organizuje u saradnji sa brojnim organizacijama u oblasti javnog zdravlja, Skupštinom grada Kragujevca i kompanijom “Prizma”.

Na inicijativu grada Kragujevca, Spomenik streljanim profesorima i đacima u Šumaricama i krst na ulasku u grad biće u ponedeljak, povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, simbolično, osvetljeni plavom bojom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *