Pred Višeg javnog tužioca sproveden je Marko M. (44) ubica Spasoja Petrovića, tridesetjednogodišnjeg Kragujevčanina. Kako saznajemo u tužilaštvu, on se branio ćutanjem tako da će motiv zločina kao i sve okolnosti koje su dovele do tragedije biti poznati tek nakon saslušanja svedoka.

Osumnjičeni za ubistvo Marko M. ćutao pred tužiocem

Šta je izazvalo toliki bes kod Marka M. da nasrne nožem na vidno slabijeg i mlađeg Spasoja, koga je inače poznavao od ranije, za sada se ne zna. Jasno je da je do svađe koja je kulminirala u tuču došlo posle velike količine alkohola koji su popili u bifeu „Braća Trnavci“ u naselju Aerodrom.  Oko dva sata ujutro je Marko nožem u vrat ubo Spasoja, i naneo mu takve povrede od koijih je ubrzo preminuo na licu mesta.

Mesto zločina

O strahotama koje su se zbile iznenada svedoče i tragovi krvi na podu i ulazu ugostiteljskog objekta. Krvi ima i u bašti…

Vlasnik lokala Miša Trnavac se oglasio rečima kojima tvrdi da je nastradali bio „stalni gost kafane i da nikada nije pravio probleme“…

„Iskreno saučešće ocu, a Spaletu laka crna zemlja. Ta bitanga ga je mučki ubila sedeći mu iza leđa. Nije istina da je bilo svađe a kamo li tuče, čak je do njihovog dolaska atmosfera bila opuštena. Bilo je tu svedoka (dve devojke )koji su dali izjave kod policije. Nije komšiluk nazvao policiju već vlasnik kafane.Nikada kafana nije kažnjavana proteklih 18 godina zbog remećenja javnog reda i mira.Nije istina ni da je taj koji ga je doveo u kafanu pokušao da ga obuzda sam, već i vlasnik kafane i njegov brat. Pitamo se zašto nije pre reagovao kada mu je drug izvadio nož? Sedeli su zajedno za istim stolom na rastojanju od pola metra. Nemoguće da nije dobro poznavao svog druga i našta je spreman. Nažalost ovo je surova istina“, kaže Miša Trnavac.

Dok je pokušavao da spreči najgore, i da zaustavi pomahnitalog Marka M., teže je povređen još jedan gost lokala koji je smešten u bolnicu i koji je pod stalnim nadzorom lekara jer se sumnja da je od noža zadobio unutrašnje povrede.

Tragovi krvi

Celo naselje Aerodrom je u šoku zbog smrti Spasoja Petrovića, koga su svi poznavali. Prijatelji, komšije i navijači „Radničkog“ kažu da je bio dobar prijatelj i da nije bio problematičan momak. U isto vreme, za njegovog ubicu kažu da „nije bio psihički stabilan“, ali i pored toga niko nije mogao da nasluti da se u njemu krije zločinac kloji nekoga može da ubije.

Kada će i gde biti sahranjen Spasoije Petrović znaće se tek nakon što se obavi obdukcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *