Pre tačno 15 godina preminuo je jugoslovenski, bosanskohercegovački i srpski turbo-folk pevač Amir Rešić Nino.

Rođen je  u  Bosanskoj Dubici. Detinjstvo do trinaeste godine proveo je u Smederevskoj Palanci, odakle mu je otac. Iz Islama je prešao u pravoslavno hrišćanstvo i promenio nadenuto ime Amir u Nikola, po kojem je i dobio nadimak Nino koji je koristio kao umetničko ime. Ukupno se tri puta ženio i u svakom braku dobio po jednu ćerku — Amelu, Sandru (takođe pevačica) i Tamaru.

Zbog dugogodišnjeg prekomernog konzumiranja alkohola preminuo je od perforacije pankreasa, 18. oktobra 2007. godine u 44. godini života, dva sata nakon prijema u bolnicu u Bjeljini.

Nino je bio veoma popularan pevač na prostorima bivše Jugoslavije. Izdao je ukupno 14 albuma, i iza sebe ostavio hitove kao što su Što mi noći nemaju svanuća, Usne vrele kao žar, Ne voliš me više ti, Udahni duboko, Donesi divlje mirise …

Poznavaoci ovog muzičkog žanra su skoro jednoglasni u oceni da je njegov hit “Ti si ćerko tatin sin”  poprimio vanvremenske dimenzije.

“Ti si, ćerko, tatin sin – bolna je ispovest novopečenog oca, u kojoj vešto vođene kontradiktornosti , znak naglog stresa i psihičke tegobe otkrivaju samu srž čiste emocije, vrtloga u glavi nesrećnog čoveka.”

Pročitajte još na http://www.tarzanija.com/tatin-sin/

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *