Druga kragujevačka fijakerijada održana je na gradskom hipodromu u organizaciji Konjičkog kluba “Favori 1779” i Udruženja odgajivača lipicanerake rase konja Srbije.

Učestvovali su i veterani iz udruženja nekadašnjih pripadnika legendarne 63. Padobranske brigade Vojske Srbije pa je Fijakerijada značajno dobila na atraktivnosti.
“Ponosni smo što je ova manifestacija uvrštena u zvanični kalendar Konjičkog saveza Srbije”, poručio je zamenik gradonačelnika Kragujevca Dejan Ružić, prilikom otvaranja Druge kragujevačke fijakerijade.

“Ovo je tek korak u razvoju konjičkog sporta u našem gradu”, naveo je on.
Značaj ovog događaja prepoznaje i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede čije je državni sekretar, dr Boban Kostić, poznati ljubitelj konjarstva, najavio donošenje novih pravilnika za podsticanje i subvencionisanje za razvoj ovog vida stočarstva.

Fijakerijada je ove godina imala humanitarni karakter jer su prikupljana sredstva za lečenje kragujevačke naučnice Danijele Cvetković, obolele od malignog melanoma.
“Organizovanjem Fijakerijade pokušavamo da što veći broj ljubitelja konja i ovog sporta dovedemo u naš grad i omasovimo manifestaciju. Okolonosti su dopustile i da danas, koliko možemo, pomognemo i lečenje naše Danijele koja se bori sa opakom bolešću”, kazao je Nemanja Špiljević, organizator događaja i veteran 63. Padobranske brigade koji je svoje nekadašnje saborce okupio i doveo u Kragujevac.


Na Fijakerijadi su izvedena i tri padobranska skoka što je posebno angažovalo pažnju najmlađih Kragujevčana okupljenih na hipodromu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *