Savet Mesne zajednice Vašarište podneo je incijativu da na terotoriji ove mesne zajednice jedna ulica ponese naziv po Kragujevčanki, dugogodišnjoj novinarki Radio televizije Kragujevac, Katarini Mirović.

Radio televizija Kragujevac je pored podrške inicijativi, i ove godine objavila konkurs za dodelu nagrade „Katarina Mirović“.

Na teritoriji Mesne zajednice Vašarište postoji ulica koja još uvek nema naziv.

Ulica koja se nalazi iznad stadiona Čika Dača, spaja ulice Kralja Milana i Kragujevačkog oktobra.

Predsednik Saveta građana ove Mesne zajednice, Stefan Radosavljević nakon što je video na Fejsbuk grupi predlog i želju sugrađana da jedna ulica u gradu ponese naziv po prerano preminuloj novinarki, pokrenuo je inicijativu pred nadležnim institucijama grada Kragujevca kako bi ulica koja još uvek nema naziv dobila ime našoj koleginici Katarini Mirović.

Radio televizija Kragujevac je i ove godine u znak sećanja na preminulu novinarku RTK Katarinu Mirović raspisala konkurs za dodelu nagrade koja nosi njeno ime, a koja je ustanovljena radi afirmacije kreativnog televizijskog stvaralaštva iz oblasti sela i agrara, unapređenje saradnje Radio televizije Kragujevac i omladine i motivacije mladih da nastave put Katarine Mirović.

Da podsetimo, nagrada „Katarina Mirović“ dodeljena je prvi put 2022. godine učenici Kristini Milosavljević koja je dobitnica tv prijemnika i plakete „Katarina Mirović“ i po čijem scenariju je snimljena emisija u produkciji naše medijske kuće.

Plaketa „Katarina Mirović“ za 2023. godinu uručena je Nikolini Jekić učenici Srednje škole „Dobrica Erić“.

Na konkurs za ovu godinu mogu se prijaviti učenici srednjih škola i studenti.

Jedan autor može poslati jedan ili više scenarija za emisiju o selu i životu na selu ili emisiju o istaknutom Kragujevčaninu ili Kragujevčanki.

Prijave se mogu poslati poštom sa naznakom : Prijava na konkurs za dodelu nagrade „Katarina Mirović“ na adresu : ulica 27. marta 19/2 34 000 Kragujevac ili doneti lično na istu adresu ili elektronskim putem na e-mail: rtkposta@rtk.co.rs sa naznakom: Prijava na konkurs za dodelu nagrade „Katarina Mirović“.

Krajnji rok za podnošenje predloga je 30. septembar 2024. godine.

Autor najboljeg scenarija će i ove godine biti nagrađen produkcijom emisije ili serijala emisija od strane Radio televizije Kragujevac, plaketom „Katarina Mirović“ i robnom nagradom.

Na taj način, nastavljamo da negujemo sećanje na Katarinu koja je najveći hroničar šumadijskog sela.

Izvor: RTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *