Ovo je najveći edukativni projekat na temu bezbednosti dece u saobraćaju, sa ciljem unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, izjavila je Angelovska. Kroz ovaj projekat, na jedan zanimljiv način, kroz igru i druženje, uče šta je bezbedno, a šta nije. Kada je u pitanju grad Kragujevac, ove godine je u smotri učešće uzelo petnaest škola, osam vrtića, dve predškolske ustanove, dodala je Angelovska, zahvaljujući se deci, roditeljima, učiteljima i školama, i u ime Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Kragujevca.

Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja je istakao da je ove godine preko 120.000 dece iz 80 lokalnih sredina učestvovalo u smotri, a u Kragujevcu će danas i sutra, na republičkom takmičenju, biti predstavnici iz 27 lokalnih samouprava i oko 400 dece.

Veoma je važno što je „Pažljivkova smotta“ postala deo Kalendara takmičenja  Ministarstva prosvete i što imamo priliku da oko 120.000 dece  naučimo zašto je nešto bezbedno i ukažemo im na eventualne greške koje su napravili tj. gde nisu odgovorili tačno, a sa ciljem edukacije i stvaranje generacija koje će polagati vozački ispit i biti sigurni vozači, dodao je Stamatović.