Jedna od najstarijih seoskih škola u okolini danas obeležava sto godina postojanja. Ono što je značajno za OŠ „21. oktobar“ u selu Kamenica je da smo u okviru škole otvorili i mešovitu vrtićku grupu sa namerom da kasnije sva ta deca upišu i školu jer je izuzetno značajno da sačuvamo seoske škole, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Grad je u prethodnom periodu uložio sredstva za unutrašnje uređenje škole, a u narednom periodu će se završiti i spoljašnja stolarija, kazao je Aleksić.

Danas proslavljamo izlazak stote generacije ove škole koja je postala deo OŠ „21. oktobar“ iz Kragujevca davne školske 61/62 godine. Selo živi zahvaljujući ovoj školi jer su deca budućnost, rekla je Danijela Raletić, direktorka OŠ „21. oktobar“, naglasivši da je škola u Kamenici do prošle godine imala dva odeljenja, a ove školske godine jedno odeljenje od sedam đaka.

Suzana Milovanović, v.d. direktorka Predškolske ustanove „Nada Naumović“ istakla je da  u školi ima devet mešovitih grupa i da je obuhvat dece jedan od najvažnijih principa predškolstva. U školi imamo predškolce ali i mlađu decu koja borave, sprovodi se vaspitno-obrazovni rad jer su oni budući predškolci. Ove godine se nadamo i novim upisima, rekla je Milovanović.