U Kragujevcu je danas svečano otvoren 14. Sajam hortikulture, po mišljenju mnogih najlepša sajamska maniafestavija u godini. Na Šumadija sajmu više od stotinu izlagača, od malih porodičnih proizvođača do velikih distributera predstavilo je sve ono što je novo i inovativno u oblasti hortikulture i srodnih delatnosti. Posetioci u tri sajamska dana mogu da nabave sadni i semenski materijal, cveće, ukrasno bilje, kompletnu baštensku ponudu – garniture, opremu, mehanizaciju, alate, supstrate, sisteme za navodnjavanje, baštenske figure, fontane…


Sajam je otvorila Maja Angelovski, gradski većnik za komunalna pitanja koja je ovom prilikom rekla da značaj obe manifestacije prepoznaje, pre svega, u podizanju svesti pojedinaca i zajednice o tome da bi okruženje u kome živimo moglo da bude zdravije i lepše.
“Grad Kragujevac mnogo radi na tome da sredina u kojoj živimo postane i lpša i zdravija. Primer je uređenje Velikog parka i brojnih zelenih površina koje smo sa zadovoljstvom revitalizovali u poslednjem periodu”, kazala je Angelovski i dodala da će se aktivnosti na uređenju grada nastaviti pojačanim intenzitetom.


Među stotinu izlagača našlonse i JKP “Šumadija” koje je predstavilo deo svog programa i usluga.
“Ovde smo da pokažemo ono čime si mi bavimo i da Kragujevčanima rešimo brojne dileme i probleme sa kojima se suočavaju u ovom periodu godine, od saveta kako da urede neki svoj prostor do onog operativnog dela”, rekla je
Suzana Milojević Stojanović iz ovog preduzeća.


“Omiljenom sajmu, sajmu hortikulture vremenske prilike nažalost ne idu u prilog. Zbog naših brojnih posetilaca, radićemo i u ponedeljak, jer su za nedelju najavljene padavine”, objasnio je direktor “Šumadija sajma” Aleksandar Štajn. On ke dodao i da je ovogodišnjim brojem izlagača Sajam hortikulture postao najveći u zemlji i svakako jedan od najvećih u regionu.

Za ljubitelje lepog okruženja, cveća i ukrasnog bilja sajamske kapije biće otvorene sva tri dana trajanja postavke od 10 do 20 časova. Ulaz je besplatan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *