U sredu, 17. aprila, Kontakt galerija Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu biće od 20.00 sati mesto na kome će se, kroz razgovor sa autorkom,  predstaviti “Poetski diptih” Marije Miladinović.

Zbirke pesama „Brodvej pod svetlima mobilnih telefona” i „Pita od džeza” pozorišne glumice i pedagoškonje Marije Miladinović, konačno su pronašle put do čitalaca.

-“Pita od džeza” nastala je još 2015. godine, i u njoj još pronalazim sebe i svoj pesnički stil. Zbirka „Brodvej pod svetlima mobilnih telefona” pripremana je lagano, ali su pesme daleko jasnije, istrgnute su crtice iz života, i njen najveći kvalitet leži u tome, što sam uspela da svoj život pretočim u poeziju. Ono što im je zajedničko, to je ljubav prema umetnosti i definisanje mene kao umetnice, istakla je Marija Miladinović.

Zbirke su izdanje “Nove Artie” iz Paraćina, urednik je Vladica Milenković, recenziju za „Pitu od džeza“ pisala je književnica Ana Vučković Denčić, dok je komentar za „Brodvej“ pisao muzičar Dejan Pejović Peja. Promocija je održana u organizaciji Ustanove kulture Ćuprija.

Marija Miladinović (1990, Ćuprija) je pozorišna glumica i dramska pedagoškinja. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Stalni pozorišni angažman ima u Gradskom pozorištu Jagodina. Pri Ustanovi kulture vodi Školu glume Ćuprija. Aktivno se bavi problemima mladih, promišlja o njima i trudi se da pozorišnim metodama i radioničarskim radom doprinese boljitku života mladih ljudi u malom gradu. Članica je Saveta za mlade pri Opštini Ćuprija i Umetničkog saveta Gradskog pozorišta Jagodina. Svoj poetski izraz opisuje kao nešto između dnevničkog zapisa i spiska za kupovinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *